Извештај

 • Разлог који ме је определио да уђем у тим јесте забава, стицање нових знања и новог искуства.
 • Сарадња у тиму је била изузетно добра, али је елан понекад опадао. комунцирали смо много електронски: на блогу, имејлом, преко Фејсбука.
 • Тешкоће у раду другима, тиму, изазивао је недостатк времена свих у тиму, и понекад лењост.
 • Највеће задовољство ми је било дружење током рада и посете медијима
 • Очекивања од тима – наставак сарадње у другим, сличним акцијама зависи од планирања слободног времена. 
 • Добробити. Пројекат ми је донео знање и нове вештине. Сви кажу да је лепо кад научиш некога нешто, па ваљда је и наставницима било лепо што су нас нешто научили, а и они су нешто научили. пројекат је школи донео још једну, сасвим несвакидашњу, корисну и модерну ваннаставну активност. Граду не верујем да је донео ишта.
 • Савети и препоруке носиоцу и ауторима пројекта – можда би било боље када би се неки делови пројекта радили кроз игру.  На пример код прегледања анкета – да се такмичимо ко ће више да прегледа. Тако ће бити занимљивије, не бисмо толико мислили о томе као о обавези.

7 коментара

 1. Василиса said,

  Са свим твојим идејама се слажем- оним које си ставила у савете и препоруке.
  Мислим да добро радиш у тиму и свиђа ми се што си увек спремна да помогнеш.
  Било ми је лепо сарађивати са тобом, заједно радити и дружити се, надам се да ћемо опет имати прилику за тако нешто. 😀

 2. Ивана Пилиповић said,

  Ја сам заборавила да кажем шта је пројекат донео граду, а шта наставницима.Слажем се са тобом да граду ништа није донео, а наставницима да је било лепо што су нешто ново научили и што су нас нешто ново научили. :))))

 3. Славица Јурић said,

  Милица је једина ученица којој сам и предавала, па је тако знам кад је „пиштољ била“ тј. од малена. Штавише, знам је и пре школе – једном ми је као беба лупила шамар кад сам се зауставила с њеним татом и унела јој се у лице да је погледам.:D Отада имам посебан однос блиске врсте с њом:) .
  Без шале, будући да Милицу знам од првог разреда, дајем себи право да је дубље и значајније посматрам и пратим. Милица је изузетно паметно и логично дете, али, увек сам говорила, воли да покуша да у почетку сфушери ствари и да се не удубљује много. То је можда последица тога што иде у разред изузетно немиран, у којем је на цени површност и немаран однос према обавезама, па би се много издвајала да је другачија. Нисам сигурна, али мислим да је на почетку овог пројекта покушала да олако прихвати обавезе, и то из разлога прилагођавања осредњима који су се са њом нашли у групи, па касније одустали. У једном тренутку њен се однос значајно променио и постала је најодговорнија у групи: све је на време обављала, колико год може добро. Чини ми се да је та промена настала кад смо је једном издалека, али озбиљно, критиковале наставница Ксенија и ја због заборављања и извлачења. Ако грешим у процени, нека Милица то не узме за зло, него као ограниченост људских процена (нисмо ни ми безгрешни, напротив) и све припише субјективном утиску. По сопственом признању, заборавна је, па зато воли да уради све одмах да после не би заборавила. По томе јако ми на личи на мене. То има своје предности, али има и недостатке. Понекад се види (поготово из коментара и дискусија, за које је ипак потребна инспирација и удубљивање) да је само урадила задатак, без удубљивања и предавања послу.
  Милица би у будућности и евентуалном учешћу у сличном пројекту требало да ради на техничкој страни медија, не у смислу шкљоцања, него у смислу децентрирања и саживљавања с улогом репортера, сниматеља. Имам осећај, по њеним репортажама, да упорно жели бити с друге стране техничког уређаја и нема представу чему ће то служити, него шкљоца насумице.
  Саветујем јој да се не мери и не изједначава са онима од којих има више способности, и да негује своје дарове. За заборав јој предлажем неки подсетник и планер и то недељни, како би сваки пут имала пред очима све своје обавезе у долазећој седмици. Нека се чува претераног губљења времена на Фејсбуку. То је алат који је далеко испод њених могућности, да не кажем недотупаван алат и мрежа, а вишеструко опасан јер нисмо свесни колико га много користимо. Не заслужује да на њему ико толико борави.

 4. Тијана Лајић said,

  Са Милицом је одлично радити, на њу се зато можеш лако ослонити, бар ја тако мислим.
  Милице, са тобом ми је било супер радити, увек си била ту да унесеш неке промене, да даш нове идеје, да унесеш мало шале у рад. Надам се да ћу поново са тобом учествовати у неком пројекту…

 5. Дејана Миљић said,

  Мислим да добро радиш у тиму и свиђа ми се што си увек спремна да помогнеш.
  Било ми је лепо сарађивати са тобом, заједно радити и дружити се, надам се да ћемо опет имати прилику за тако нешто. Mа да ја мислим да је све дала од себе! пошто је иначе познајем већ седам година идемо заједно у разред.

 6. Смиљана Живолић said,

  Колико сам приметила, Милица је била најактивнија у тиму. Имала је доста задужења која је одлично обавила, међу првима је прочитала књигу… Спремала је кошуљицу за емисију на телевизији БАП. Иако још нисам видела, не сумњам да је добро урадила. Нећу да будем досадна пишући како ми је свако помогао када сам дошла, али стварно је тако, Милицу морам посебно издвојити. Надам се да ћемо и следеће године сарађивати у неком пројекту.

 7. Ксенија Суђић said,

  Милицу знам три године. Упознала сам је када сам јој предавала грађанско васпитање у петом разреду. Била је озбиљна, савесна, активна на часу. Било ми је драго када се и она укључила у овај пројекат. Знала сам за њене особине и самим тим, то ми је уливало оптимизам.
  Милица је дете са доста обавеза, као што су то и Тијана и Ивана. Често се и забораве обавезе везане за пројекат, али онда Славица са њом разговара. После тога, Милица буде толико вредна, да постиди све остале (неколико пута и мене). Ако гледамо статистички, Милица је највише одрадила од свих ученика учесника. Трудила се да даје оригиналне одговоре, учествовала на разним дискусијама и на блогу и на Фејсбуку.
  У Милици се крије огроман потенцијал. Било би штета да мањак мотивације утиче на њену оствареност у животу.
  Волела бих да и даље буде део нашег тима јер му је велики стуб ослонац.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: